miércoles, 5 de mayo de 2010

Comentari de text

Comentari de text

1 idees principals : Aquí en el text principalment ens explica la relació entre el contacte i ens posa el exemple amb dos experiments diferents .Primer agafant dues boles de billar la primera bola esta quieta i la segona bola esta en moviment i es topa amb la altre bola i es comenta a moure's . En canvi l'altre experiment agafant dues boles diferents Peró del mateix material . I arriba a una conclusió que totes dues circumstancies son iguals i que el moviment i el contacte d'una bola segueix sempre el moviment de l´altre .

2 Títol : El contacte i el moviment

3 En el text ens posen un exemple sobre la relació de causa i efecte , que es L'exemple d´una bola de billar que esta quieta sobre la taula i una altre que es mou ràpidament en direcció a ella , i totes dues es topen i la bola que estava quieta ara es posa en moviment . Totes dues boles ja abans estaven en contacte abans de que es topessin . I la prioritat en el temps es una altre circumstancia exigible a tota causa . Després posen en el text un altre exemple amb diferents boles però del mateix material , i amb la mateixa situació que les altres , i el que trobem es que L'impuls de la bola produeix indefectiblement el moviment d´una altre.

4 Aquest text es pot comparar amb Heraclit , ja que Hume diu que el moviment de les boles prové de la causa i efecte i en canvi Heraclit diu que tot esser està en moviment .

No hay comentarios: